uWPS

De snelle weg naar EN-1090 certificatie

PROJECT DETAILS

KLANT: uWPS

CATEGORIE: Webshop

WEBSITE: uwps.be

Uwps.be is een complex verhaal. Zaakvoerder Peter Debaenst van DWK Welding kwam naar ons met een vraag om zijn lascertficaten digitaal aan te bieden aan zijn klanten. Wij kwamen met een gedetailleerd voorstel om dit te realiseren.

uWPS

DWK bvba is een lastechnish bedrijf, opgericht in 2009 door lasingenieur Peter Debaenst en bestaat uit 3 divisies:
DWK Welding: leverancier van Lastoestellen, plasmamachines en toebehoren. 
DWK Solutions: biedt ondersteuning en oplossingen inzake implementatie van de EN-1090 lasnorm. 
DWK Cert: de certificeringsafdeling van DWK die lassers- en lasmethodekwalificaties kan afnemen. 

Een belangrijke eis van de EN-1090 norm vanaf EXC2 is het gebruik van lasmethodebeschrijvingen (WPS) met geldige lasmethodekwalificatierapporten (WPQR) tijdens de productie. Het probleem voor veel fabrikanten is dat het kwalificeren van de WPQR een zeer tijdrovende en dure onderneming is.

uWPS.be heeft daarom onder goedkeuring van de Duitse keuringsmaatschappij TÜV Rheinland een aantal betaalbare producten ontwikkeld die op een eenvoudige en efficiënte manier toestaan om het lasgebeuren te kwalificeren conform de EN-1090 EXC2 norm. Hierbij werd grote aandacht besteed aan de kwaliteit en toegankelijkheid. In tegenstelling tot de bestaande producten op de markt, die vaak technische beperkingen hebben of afhankelijk zijn van het merk van lasdraad of lastoestel, zijn de producten van uWPS.be volledig universeel en bruikbaar voor elk merk van lastoestel en/en of toevoegmateriaal.

Concreet biedt uWPS.be een complete set goedgekeurde rapporten aan op basis van EN-15612/15614, die bruikbaar zijn voor iedereen, gaande van de kleine KMO tot de grote multinational.

uWPS
VORIGE PROJECT VOLGEND PROJECT